Bijsluiter

Wanneer geen warmtepleisters gebruiken?

Warmtepleisters zijn een medisch hulpmiddel en net als andere medische hulpmiddelen kunt u de patches niet gebruiken bij bepaalde aandoeningen. Ook moet u erop letten dat u de pleisters op een stuk huid aanbrengt dat helemaal intact is. En bepaalde personen dienen de kompressen enkel te gebruiken onder supervisie.

Warmtepleisers niet gebruiken bij bepaalde aandoeningen

Warmtepleisters kunt u niet gebruiken als u reumatische artritis, diabetes, een slechte bloedsomloop, hartaandoeningen, een zintuiglijke stoornis, een zenuwbeschadiging of bevriezingsverschijnselen heeft. U kunt tevens geen warmte kompressen gebruiken als u zwanger bent of als u een overgevoelige huid heeft. Mensen met een nikkel allergie kunnen een allergische reactie krijgen van warmtepleisters en u kunt ze dan ook beter niet gebruiken als u hier allergisch voor bent.

Warmtepleisters en huidbeschadiging

Het is niet goed om warmtepleisters aan te brengen op een stuk huid dat niet intact is. Plaats de pleisters daarom nooit op een geïrriteerde, ontstoken of beschadigde huid of bij bloeduitstortingen, open wonden of littekens. Ook kunt u beter geen warmtepleisters gebruiken op een stuk huid met een buil of een zwelling die in de afgelopen 48 uur is ontstaan.

Warmtepleisters onder supervisie

Personen die warmtepleisters niet zelf kunnen verwijderen mogen het product enkel onder supervisie gebruiken. Het gaat hier bijvoorbeeld om ouderen, kinderen of zuigelingen. Sommige merken wijzen er zelfs op dat ouderen, kinderen of zuigelingen de kompressen helemaal niet mogen gebruiken.

Waar moet u nog meer op letten?
Als het voor u mogelijk is om warmtepleisters te gebruiken, dient u bij het gebruik van de patches nog op een aantal punten te letten. Zo dient u de pleister op een droge, schone en vetvrije huid aan te brengen, zodat het kompres goed blijft zitten. Het is van belang dat u de patches niet combineert met lotions, zalven of andere pijnstillers voor de huid.

U kunt warmte kompressen beter niet gebruik tijdens de slaap, want dan voelt u niet wanneer het kompres te warm wordt. Ook kan het zijn dat u er dan direct op ligt en sommige warmtepleisters worden dan te heet. Het is vaak ook verstandig om de patches niet te dragen onder strakke kleding of riemen, omdat het dan ook mogelijk is dat het te warm is op de huid. Ouderen moeten hier zeker op letten, omdat het verbrandingsrisico bij hen hoger is. Zorg ervoor dat u kunt voelen hoe warm de warmtepleisters worden en haal ze eraf als u voelt dat het te warm wordt.

Lees voor het gebruik van warmtepleisters altijd de bijgevoegde bijsluiter!

Koop warmtepleisters online