Voordelen

Voordelen van warmtepleisters

Warmtepleisters worden steeds vaker gebruikt om spier- en gewrichtspijnen te verlichten of de kou tegen te gaan. Maar wat zijn de voordelen van deze kompressen en waarom kunt u beter warmtepleisters gebruiken dan pijnstillers? In deze tekst wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van warmtepleisters.

Warmtepleisters voor ontspanning

Voor mensen die warmtepleisters gebruiken om de pijn en stijfheid te verminderen is het een groot voordeel dat de thermische warmte die de pleisters afgeven ervoor zorgt dat de spieren ontspannen. Spierpijn en stijfheid zijn vaak het gevolg van gespannen spieren en warmtepleisters kunnen de pijn en stijfheid dus verminderen door de spieren te ontspannen.

Warmtepleisters en de bloedsomloop

Ook het feit dat warmtepleisters de bloedsomloop bevorderen kan een groot voordeel zijn voor mensen die met dit product de pijn en stijfheid willen verminderen. De bloedvaten worden namelijk verwijd door de thermische warmte die de patches afgeven. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt bevorderd. Een betere bloedsomloop heeft als gevolg dat er meer zuurstof naar de beschadigde cellen wordt vervoerd, waardoor de cellen eerder zullen helen. Ook zorgt een verbeterde bloedsomloop ervoor dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Een teveel aan afvalstoffen kan tevens pijn en stijfheid veroorzaken en een verbeterde afvoer van afvalstoffen kan dus helpen om de pijn en stijfheid te verminderen.

Warmtepleisters en kou

Een ander voordeel van de warmtepleisters is dat ze de kou tegengaan door de warmte die ze afgeven. Warmte kompressen kunnen daarom goed worden gebruikt door sporters, zoals skiƫrs, snowboarders en schaatsers. Maar ook mensen die bijvoorbeeld veel buiten werken kunnen deze patches gebruiken tegen de kou.

Voordelen van warmtepleisters ten opzichte van pijnstillers
Als u last heeft van spier- en gewrichtspijnen, kunt u ervoor kiezen om pijnstillers in te nemen. Het is niet erg om eenmalig pijnstillers in te nemen, maar het is wel slecht voor het lichaam als u de medicijnen langer dan een week iedere dag gebruikt. Uiteindelijk kunt u zelfs verslaafd raken aan pijnstillers. Daarom is het beter om te kiezen voor warmtepleisters, want dit hulpmiddel is niet slecht voor het lichaam en u kunt hier ook niet verslaafd aan raken.

Koop warmtepleisters online