Snurkpleisters

Snurkpleisters wat zijn dat eigenlijk? Het zijn pleisters tegen snurken. Het principe is heel eenvoudig, het is een smalle lange pleister. Over de gehele lengte van de pleister zit een metaal draadje een soort bimetaal. De eigenschap van bimetaal is dat het altijd in de oorspronkelijke vorm wil blijven. Doordat de pleister van de linker neusvleugel naar de rechter neusvleugel wordt geplakt wordt de pleister gebogen. Door het bimetaal zult u merken dat de neusvleugels naar buiten worden getrokken.

Hoe werkt een snurkpleister?

Doordat de neusvleugels naar buiten worden getrokken zult u direct merken dat u veel meer lucht binnen krijgt, gemiddeld 30% meer lucht. Door deze extra toevoer van lucht zal de neussnurker minder snel gaan snurken. Wist u dat het grootste deel van de snurkers door de neus snurkt?

Neuspleister aanbrengen

Hoe breng ik een pleister tegen het snurken aan?
Maak de neus vet vrij / goed schoon, zodat de pleister goed blijft plakken.
Breng de pleister correct aan. Zorg er altijd voor dat de uiteinden van de pleister in het midden van de neusvleugels zit. U voelt het direct, als de pleister correct zit zult u direct merkbaar meer lucht binnen krijgen.

Wat voel je met een neuspleister?
De pleister tegen snurken zitten net als een gewone pleister op een wond, u voelt er niets van. Wat u wel voelt is dat de neusvleugels ietsje worden op gelift, dit is geen vervelend gevoel.

Doet een snurkpleister pijn?
Nee, de pleisters doen geen pijn. U zou na langere tijd (bij elke avond dragen) een gevoelige neus krijgt rond de neus (het metalen draadje geeft een kleine spanning af). Tevens kan de plaklaag gaan irriteren.

Hoe kan ik deze pleister verwijderen?
Ons advies is om de pleister met water rustig los te weken. Het beste en makkelijkste is onder de douche.

Kan ik een pleister tegen het snurken meerdere malen dragen?
Nee, een pleister tegen snurken is net als een gewone pleister, na verwijderen weggooien. Tevens zal de plakkracht afnemen en door de druk van het stukje metaal is een tweede keer aanbrengen niet raadzaam (de pleister moet een hele nacht blijven zitten).

Welke merken pleisters tegen snurken zijn er?
Er bestaan een paar merken, ik noem er twee:

  • Nozovent (een soort / type)
  • Breathe right (ook wel bekend van de reclames)

Het merk Breathe Right levert verschillende soorten pleisters, in maten en soorten. De twee maten zijn:

  • Small / Medium (voor de gemiddelde neus 80% van de neuzen)
  • Large (voor de grotere neuzen)

De twee soorten zijn:

  • TAN (de gewone bruine pleister)
  • Clear (de doorzichtige pleister, speciaal voor de mensen met een pleister allergie)

Koop warmtepleisters online